Skip to main content

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg måske nok trænede med hoved under armen, da jeg var ung. Ballet, dans og aerobic mange timer hver uge og årevis med hop, hop, løb og step.

Det var smart for min økonomi som studerende, fordi jeg kunne leve af at undervise – men jeg tænkte ikke over de konsekvenser som ensidig træning mange timer om ugen havde for mit helbred.

Regningen for det kom en dag – uventet – da jeg en dag for snart 20 år siden flækkede en lændehvirvel. Det var et træthedsbrud efter en undervisningstime, og jeg fik diagnosen en brækket ryg. Ortopædkirurger anbefalede rygstivende operation, men jeg var i syv sind, for jeg var meget bekymret over potentielle komplikationer efter en operation.

På anbefaling fra en dygtig osteopat gik jeg i gang med en personlig tilrettelagt Pilates træning flere gang ugentligt for at opbygge en ny stabilitet i ryggen. Det var lidt som at starte helt forfra, men forbedringer kom stille og roligt, og efter et års træning kunne jeg lave min første bagoverbøjning. Smerterne lettede gradvist og jeg kom tilbage som underviser.

Genoptræningen åbnede også mine øjne for alvor for Pilates, og i dag – flere årtier efter – er jeg fortsat vildt imponeret og fascineret af det helt originale træningsunivers og kropsbevidsthed, som den tyskfødte Joseph Pilates introducerede for mere end 60 år siden. Mange af timerne i Reezet er direkte inspireret af Joseph Pilates’ tanker og reformeren er hans opfindelse. Jeg vil vende tilbage i en anden blog med mere om Joseph Pilates og hans tanker, men lad mig slutte her med et citat fra ham selv.

“Koncentrer dig om den korrekte bevægelse, hver gang du træner, så du ikke gør dem forkert og dermed mister alle vitale fordele.” – Joseph Pilates